LOTERIJA SLOVENIJE

Poslanstvo Loterije Slovenije je ustvarjati zabavne in varne loterijske igre, ki jim zaupajo tako udeleženci, kot tudi splošna javnost. Kot strateška naložba države skrbimo za družbeno odgovorno prirejanje iger ter sofinanciramo slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije. Takšno poslanstvo daje našemu delovanju prav poseben namen.

Loto

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji in hkrati najpomembnejša igra v portfelju Loterije Slovenije. Prirejamo ga že 56. leto. Igra temelji na žrebanju kombinacije sedmih številk in ene dodatne. Igralci lahko svojo možnost dobitka povečajo s sodelovanjem v dveh dodatnih žrebanjih – Loto plus in Lotko. Po podatkih raziskave, je Loto igralo že več kot 800.000 Slovencev, starih od 18 do 75 let. Je edina igra na srečo, ki si jo delijo različne generacije iste družine ter je tradicionalen in množičen del splošne kulture.

 

Eurojackpot

Eurojackpot je prva mednarodna igra na srečo v Sloveniji, ki jo Loterija Slovenije prireja od samega začetka – od 23. marca 2012. Poleg Slovenije v igri sodeluje še 32 evropskih prirediteljev. Garantiran sklad za glavni dobitek Jackpot (5+2) znaša 10 milijonov evrov, njegova vrednost pa lahko naraste do največ 90 milijonov evrov. Jackpot je bil v Sloveniji vplačan že dvakrat: 6. decembra 2013 je v Grosuplju igralec vplačal Jackpot, vreden 21 milijonov evrov, 16. maja 2014 pa v Žalcu igralec Jackpot, vreden 28,2 milijona evrov.

Categories: Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *